MUZIEKRECHTEN

Home |  Muziekrechten

Wat je moet weten en hoe het is geregeld

Met de vele verschillende muziekdiensten en termen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Toch wil je alles netjes op orde hebben. Daarom vind je hieronder uitleg.

Wat betaalt BCM aan muziekrechten?

BCM betaalt de rechten voor vastlegging en distributie van de muziek.

Dit zijn de muziekrechten waarmee onze klanten in commerciële en publieke ruimten muziek kunnen afspelen. Dit doen we door overeenkomsten te sluiten met muziekorganisaties.

Wij betalen hen, zodat onze klanten muziek zakelijk en 100% legaal kunnen afspelen in hun bedrijf. Daarnaast krijgen de muziekmakers een vergoeding waar ze recht op hebben.

Welke rechten moet ik zelf nog betalen?

Zelf moet je ook nog een vergoeding betalen aan de muziekmakers. Dit zijn de rechten voor openbaarmaking. In Nederland moeten deze kosten betaald worden aan Buma/Sena en in België betaal je dit via Unisono aan Sabam.

Het maakt hierbij niet uit welke muziekbron je gebruikt. Deze vergoeding betaal je aan de hand van de vierkante meters waarin je de muziek ten gehore brengt. De rechten zijn altijd verschuldigd indien je commerciële muziek ten gehore brengt in je bedrijf.

Deze vergoedingen vraag je zelf aan bij de rechten organisatie van het land waar je gevestigd bent.

Muziekdiensten voor zakelijk gebruik

Wil je muziek in commerciële en publieke ruimten gebruiken? Dan moet je hier een vergoeding voor afdragen. Zakelijke muziekstreamingdiensten, zoals BCM Stream, sluiten een overeenkomst af met de muziekindustrie, zodat jij legaal muziek kunt draaien in je zaak.

Muziekdiensten voor consumenten

Streamingdiensten als Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Music en YouTube Music zijn enkel bedoeld voor het privé beluisteren van muziek. Zodra je deze diensten in een zakelijke omgeving wilt gebruiken, zoals commerciële en publieke ruimten, kan dit leiden tot een boete.

Hoe zit het met rechtenvrije muziek?

De kosten van de muziekrechten hangen af van het aantal vierkante meters waar je de muziek wilt afspelen. Om de juiste muziek in de juiste ruimtes af te spelen en mogelijk de kosten te verlagen, biedt BCM Stream ook rechtenvrije muziek aan.

Rechtenvrije muziek gebruik je vooral om een gedeelte van het bedrijf van muziek te voorzien zonder dat je hier rechten over betaald. De aangeboden muziek en artiesten zijn vaak onbekend.

Dit soort muziek wordt vooral gebruikt in ontspanningsruimten, liften e.d. Voor de ruimtes waar muziek de sfeer mede bepaalt, biedt BCM Stream de bekende commerciële muziek. Daarover betaal je dan per vierkante meter muziekrechten.

Heb je een vraag?

Start hier met zoeken:

CONTACT

Celsiusstraat 9
6003 DG Weert
Nederland
T:   +31 (0)85 130 74 63

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.

VOLG ONS

 Facebook    Instagram

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.

CONTACT

Celsiusstraat 9
6003 DG Weert
Nederland
T:  +31 (0)85 130 74 63

 Facebook    Instagram

© 2021 BCM Music Systems  |  Privacy

loader
Top