FAQ – OVERIGE

Home  |  Veelgestelde vragen  |  Overige

Overige

• Met player wordt bedoelt: een PC, laptop of tablet waar de BCM Stream Easy of Pro op geïnstalleerd is.

Wat zijn de systeemvereisten?

Systeemvereisten:

• Werkt met Windows 7, 8, 8.1, 10 en 11 (Met uitzondering van Windows in S-modus)
  • 10GB vrije schijfruimte
  • 2GB of meer geheugen
  • Geluidskaart
  • Internetverbinding

Kan ik BCM Stream ook op een iMac, MacBook of iPad installeren?

Nee, de BCM Stream software is alleen geschikt voor installatie op een Windows computer, laptop of tablet.

Je kan wel de Stream Easy in je internet browser gebruiken (bijv. Google Chrome, Safari, Edge of Firefox). Ga dan naar play.bcmstream.com en log in met je account gegevens (e-mailadres en wachtwoord). Dit is nog niet voor de Stream Pro beschikbaar, maar dit wordt zo spoedig mogelijk toegevoegd.

De BCM Stream player of menu pagina past niet op mijn beeldscherm

De BCM Stream Player vereist een minimale resolutie van 1024×720 pixels waarbij de zoom factor 100% dient te zijn. Je kunt deze instelling controleren door met de rechter muisknop te klikken op het bureaublad en vervolgens “Beeldscherm Instellingen” te kiezen.

Beeldscherm instellingen

Hieronder vind je in de tabel, de minimum resolutie bij de meest gebruikte zoom factors.

Minimale resolutie bij schaal/zoom factor:

100% : 1024 x 720
125% : 1280 x 900
150% : 1536 x 1080
175% : 1792 x 1260
200% : 2048 x 1440

Levert BCM Stream ook muziekcomputers?

Nee, BCM Stream is een online product. Je dient de software te installeren op een eigen (Windows) PC of Laptop, of je kunt de webplayer gebruiken.

Ondersteunt BCM Stream het rechtstreeks afspelen naar Sonos luidsprekers?

De BCM Stream software ondersteunt niet het rechtstreeks afspelen naar Sonos luidsprekers. Het aanbieden van de muziek aan de Sonos luidsprekers gaat o.a. via een line-input welke bij verschillende Sonos apparaten beschikbaar is.

Ook bestaan er softwarematige oplossingen om het geluid van een computer aan te bieden aan Sonos luidsprekers. Met deze software hebben wij geen ervaring en kunnen je hierin ook niet ondersteunen.

Hoe werkt de BCM Stream in een bedrijfsnetwerk?

De BCM Stream vereist géén openstaande inkomende netwerkpoorten. Alle communicatie zal uitgaand zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de poorten voor HTTP (80) en HTTPS (443) maar ook van poort 65101. Wel dien je er rekening mee te houden dat de BCM Stream de volgende bestandstypes zal downloaden:

• .exe (Software updates)
  • .ini
  • .zip
  • .sw6s
  • .jpg
  • .png
  • .mp3
  • .sea

Is wat hierboven staat te technisch en begrijp je het niet? Neem dan contact met ons op.

Hoe deel ik een eigen lijst in BCM Stream met iemand anders?

Export IcoontjeHeb je een eigen lijst en wil je deze met iemand delen? Open dan in het hoofdscherm van de player de eigen lijsten en klik bij de eigen lijst die je wilt delen op het exporteer icoontje.

Pop-up lijst exporterenEr verschijnt een pop-up. Je kan nu de eigen lijst opslaan in een eigen map door op “Locatie kiezen” te drukken. Daarna kan je deze versturen naar een andere BCM Stream gebruiker. Het versturen van je eigen lijst gebeurt over het algemeen per mail.

Hoe importeer ik een ontvangen eigen lijst van iemand anders?

Import IcoontjeGa in het hoofdscherm van de player naar de eigen lijsten en klik hier rechts op het importeer icoontje.

Pop-up lijst importerenIn het pop-up scherm kun je het bestand slepen of je klikt om een bestand te kiezen vanuit een eigen map.

Het bestand is een .upro bestand en is herkenbaar aan het logo van BCM Stream. Nadat je het bestand gekozen hebt vraagt de software, in een nieuwe pop-up, onder welke naam je de te importeren lijst wilt opslaan. Ook kun je hier voor kiezen om de lijst op te slaan in een groep.

Nadat je op “Opslaan” hebt gedrukt, heb je de lijst geïmporteerd en is deze klaar voor gebruik.

Heb je een vraag?

Start hier met zoeken:

CONTACT

Celsiusstraat 9
6003 DG Weert
Nederland
T:   +31 (0)85 130 74 63

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.

VOLG ONS

Facebook    Instagram

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.