FAQ – REMOTE APP – OVERIGE

Home  |  Veelgestelde vragen  |  Remote App  |  Overige

Overige

• Met player wordt bedoelt: een PC, laptop of tablet waar de BCM Stream Easy of Pro op geïnstalleerd is.

Waar kan ik de Remote app downloaden?

De Remote App is geschikt voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden in de App Store of op Google Play.

De Remote app werkt niet. Wat kan de oorzaak zijn?

Dat de app geen verbinding kan maken met de player kan voorkomen als je met een WiFi gast netwerk verbonden bent. Hier zitten vaak beperkingen in. Probeer het dan eens via 4G/5G.

Hoe kun je een nummer vanuit een muzieklijst toevoegen aan de huidige speellijst?

Nummer uit hitlijst toevoegenOpen vanuit “Samenstellen” een muzieklijst om te zien welke nummers er in staan. Druk vervolgens op het nummer dat je wil toevoegen aan de huidige speellijst. Een pop-up verschijnt met de vraag: “Toevoegen aan huidige speellijst”. Druk hierop.

Nummer uit hitlijst toevoegenEen nieuwe pop-up verschijnt met de vraag of je het nummer wilt toevoegen aan de huidige speellijst. Klik op “Ja” en het nummer is toegevoegd aan de huidige speellijst.

Hoe kun je een nummer vanuit een muzieklijst toevoegen aan een persoonlijke lijst?

Nummer uit hitlijst toevoegenOpen vanuit “Lijst samenstellen” een muzieklijst om te zien welke nummers er in staan. Druk vervolgens op de drie verticale bolletjes rechts van het nummer dat je wil toevoegen aan de huidige speellijst. Een pop-up verschijnt met o.a. de optie “Toevoegen aan persoonlijke lijst”. Klik hierop.

Een nieuwe pop-up verschijnt.  Selecteer de persoonlijke lijst waar je het nummer aan wilt toevoegen of selecteer “Nieuwe persoonlijke lijst”.

De speellijst in de app is bijna leeg?

Als de speellijst in de Remote app bijna leeg is dan is de speellijst in de player bijna geheel afgespeeld. Als de lijst volledig is afgepeeld dan zal deze automatisch weer van voren af aan beginnen te spelen. De speellijst wordt dan weer zichtbaar in de app.

Hoe kun je de Remote App op een iPad installeren?

Als je de BCM Remote App op je iPad wilt installeren dan moet je in de App Store zoeken in de iPhone Apps. Dit kan je doen door bovenaan te kiezen voor “Toon alle apps“.

De volgorde van de nummers van een eigen lijst klopt niet?

Als de volgorde van de nummers van een eigen lijst anders is dan wanneer je de lijst hebt samengesteld dan komt dit doordat met het laden van de lijst de shuffle functie aan staat. De nummers worden daardoor met het laden automatisch geshuffeld.

Je kan “Auto Shuffle speellijst” uitschakelen in het menu van de player. Ga naar Menu > Instellingen.

Wat betekenen de menu-icoontjes?

Bij de Android versie van de Remote app staat geen tekst bij de menu-icoontjes. Hier de betekenis ervan:

Laden Lijst   Laden Lijst – Vanuit hier kun je muzieklijsten laden in de player

Samenstellen   Samenstellen – Vanuit hier kun je nieuwe muzieklijsten samenstellen

Speellijst   Speellijst – Vanuit hier kun je de huidige speellijst bedienen

Aanvragen   Aanvragen – Vanuit hier kun je nummers die met de Request app zijn aangevraagd accepteren of afwijzen

Toevoegen   Toevoegen – Vanuit hier kun je foto’s versturen naar de player (niet beschikbaar in de BCM Stream)

Hoe werkt het BPM filter?

Zoeken met BPM filterAls je een nummer gaat zoeken via het zoekscherm kun je onder het invulveld voor titel/artiest een onder- en bovengrens voor de BPM (Beats Per Minute) ingeven. De zoekopdracht laat dan alleen nummer zien die binnen de gestelde BPM grens vallen.

Dit is handig als je bijvoorbeeld voor een spinningles een muzieklijst wilt samenstellen. Je wil bijvoorbeeld nummers tussen 100 en 120 BPM, dan typ je deze waarden in bij “Van” en “Tot”. Als je nu op een titel of artiest zoekt worden er alleen nummers getoond die binnen de ingestelde BPM grens vallen.

Wil je voor de warming-up op nummers zoeken tot maximaal 100 BPM. Typ dan bij “Tot” in “100” en laat “Van” leeg. Als je nu op een titel of artiest zoekt worden er alleen nummers getoond van 0 t/m 100 BPM.

Andersom kun je ook op nummers zoeken met minimaal een bepaalde BPM waarde. Wil je nummers zoeken van 120 BPM of hoger, typ dan bij “Van” in “120” en laat “Tot” leeg. Als je nu op een titel of artiest zoekt worden er alleen nummers getoond van 120 BPM of hoger.

Wil je specifiek zoeken op nummers van bijvoorbeeld 118 BPM. Type dan bij beide BPM invulvelden “118”. Als je nu op een titel of artiest zoekt worden er alleen nummers getoond van 118 BPM.

Als je geen BMP onder- en/of bovengrens invult kun je bij zoekresultaten achter de artiestnaam toch altijd de BPM waarde en de tijdsduur zien.

Heb je een vraag?

Start hier met zoeken:

CONTACT

Celsiusstraat 9
6003 DG Weert
Nederland
T:   +31 (0)85 130 74 63

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.

VOLG ONS

Facebook    Instagram

HELP ONS

Wij doen ons best om deze support website zo volledig mogelijk te maken en houden. Mocht je toch nog info missen laat het ons dan weten. Dan kan via het contact formulier van de BCM Stream website.